Начальника адміністрації Бердянського морського порту підозрюють у завданні 2,5 млн грн збитків

19 лютого 2020 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили начальнику адміністрації Бердянського морського порту (входить до складу Адміністрації морських портів України) про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України), наслідком чого стало завдання 2,49 млн грн збитків ДП. Посадовця затримано. Також затримано ще трьох осіб, причетних до вчинення злочину,  – вирішується питання про повідомлення їм про підозру. 

Зокрема, йдеться про:

- заступника начальника Бердянської філії ДП АМПУ;

- інженера Бердянської філії ДП АМПУ;

- екскерівника комерційної компанії.

Як встановило слідство, зазначені особи продовж 2018 – початку 2019 рр. організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично не поставлене обладнання. В результаті, інтересам держави завдано збитків на 2,49 млн грн, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Розслідування цих фактів НАБУ та САП здійснюють з лютого 2019 року. 

Детальніше про розслідування фактів корупції, пов'язаних з «АМПУ»: https://nabu.gov.ua/novyny/sprava-amp

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба НАБУ