Екс-заступник голови ОДА претендує на посаду ректора університету «Запорізька політехніка»

Відповідну декларацію кандидата на посаду подав Едуард Гугнін. Наразі він працює першим проректором запорізького національного університету «Запорізька політехніка». 2019 року обіймав посаду заступника голови Запорізької ОДА.

Декларацію кандидата на посаду Едуард Гугнін подав 23 вересня.

Згідно документів, вибори ректора університету, який раніше мав назву «Запорізький національний технічний університет», відбудуться 26 листопада цього року. Раніше, у серпні, був виданий наказ про створення організаційного комітету з поведення виборів.

Наразі університет очолює доктор технічних наук та депутат Запорізької обласної ради Сергій Бєліков. Цього року йому офіційно присвоїли звання почесного громадянина міста, яке передбачає виплати з бюджету. На початку вересня цього року Бєліков задекларував отримання кредиту у розмірі 458 тисяч гривень та придбання автівки Toyota RAV4 (2020 р.в.) за 917 тисяч гривень.

Едуард Гугнін з 2015 до 2019 року був заступником голови Запорізької ОДА, але пішов з посади і почав працювати в університеті “Запорізька політехніка”. Минулого року він співволодів квартирою на 47 кв. м., а його дружина мала у власності ще дві квартири – на 90 та 58 кв. м. Також у дружини був садовий будинок на 69 кв. м.

Торік родина сукупно отримала 1,34 мільйона гривень. Левову частку цих надходжень склала заробітна плата Едуарда Гугніна на на посаді заступника голови Запорізької ОДА (664,5 тисячі гривень).

Також родина мала півмільйона гривень та 20 тисяч доларів грошових заощаджень.

Запорізький проект розслідувань